Σπύρος Σιαμπλής

Αποδείξεις, μέσα κι έξω από το γήπεδο, για τον Παναθηναϊκό…

Ο Σπύρος Σιαμπλής γράφει στο sport-fm.gr για τα δύο «τεστ» που καλείται να περάσει ο Παναθηναϊκός και ο κόσμος του στο σαββατιάτικο ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Η πρώτη επίσημη ήττα της σεζόν για τον Παναθηναϊκό, με 2-0 από τον ΠΑΟΚ, μας έδωσε κι ένα πρώτο… δείγμα γραφής. Κυρίως, όμως, μας έδειξε ότι μπορεί -και πρέπει- να αποτελέσει ένα πολύ καλό «μάθημα» για τον Γιώργο Δώνη και τους παίκτες του, προκειμένου στη συνέχεια να τα πάνε καλύτερα.

Το σημείωσε, άλλωστε, στις δηλώσεις που έκανε μετά το ματς της Τούμπας ο 49χρονος τεχνικός. Ενώ, παράλληλα, αυτό ακριβώς είπαν και αρκετοί από τους ποδοσφαιριστές που μίλησαν στους εκπροσώπους του Τύπου.

Σειρά παίρνει ένα ακόμα ντέρμπι, αύριο με αντίπαλο την ΑΕΚ, αυτή τη φορά όμως με τους «πράσινους» να είναι σε ρόλο γηπεδούχου Άλλο ένα πολύ δυνατό παιχνίδι, το οποίο σε συνδυασμό και με το αποτέλεσμα της περασμένης αγωνιστικής, αυξάνει τον βαθμό δυσκολίας του συγκεκριμένου, διπλού, «τεστ» που καλούνται να δώσουν…

Γράφει ο Σπύρος Σιαμπλής

Καταρχήν, όπως αναφέραμε και στον πρόλογο, άπαντες στον Παναθηναϊκό αξιολόγησαν την εμφάνιση απέναντι στον «δικέφαλο του Βορρά» ως μη ικανοποιητική. Όλοι παρουσιάζονται πεισμωμένοι-αποφασισμένοι να (απο)δείξουν πως οι δυνατότητες της ομάδας είναι μεγαλύτερες. Δεν έχουν κι άδικο, με βάση όσα είχαμε δει μέχρι την περασμένη Δευτέρα!

Φυσικά, από τα λόγια στις πράξεις υπάρχει… απόσταση. Μια απόσταση που, ο Δώνης με τους παίκτες του, πρέπει να την διανύσουν άμεσα, προκειμένου να επιβεβαιώσουν πως η απόδοσή τους κόντρα στον ΠΑΟΚ ήταν απλά μια κακή παρένθεση. Αποδεικνύοντας πως το πήραν όντως το… μάθημα τους, όπως οι ίδιοι έλεγαν. Προσοχή: δεν μιλάμε απαραίτητα σε επίπεδο αποτελέσματος. Αλλά, κυρίως, σε επίπεδο μη επανάληψης των ίδιων λαθών.

Αυτή είναι η μια παράμετρος του ντέρμπι με την ΑΕΚ. Η άλλη αφορά στον κόσμο του «τριφυλλιού». Έναν κόσμο που έχει στηρίξει… όσο δεν πάει την αγαπημένη του ομάδα, όχι μόνο φέτος! Έναν κόσμο ο οποίος, σύμφωνα με όλα τα ρεπορτάζ, ετοιμάζεται να δώσει βροντερό παρών στο Ολυμπιακό στάδιο.

Παρένθεση εδώ, για να πούμε πως όσο «πρόβλημα» μπορεί να είναι να δουν οι «μπέμπηδες» του Παναθηναϊκού… ξαφνικά 40 χιλιάδες οπαδούς στις κερκίδες, άλλα τόσο θα τους δώσει… φτερά στα πόδια. Με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την εξέλιξη ενός αγώνα που δεν θα είναι το φαβορί και πάλι...

Φυσικά, είναι περιττό να γράψουμε εμείς ότι αυτό είναι εκ των ουκ άνευ. Άλλωστε, αν στην αρχή, άπαντες στην ομάδα είχαν τον κόσμο μια φορά ανάγκη, τώρα, μετά την πρώτη ήττα, τον έχουν… δέκα! Δεν είναι, όμως, μόνο το θέμα της υποστήριξης στη συγκεκριμένη αναμέτρηση αυτό που μπαίνει στο «κάδρο».

Αντιθέτως, στο δικό μας το μυαλό τουλάχιστον, η μαζική ή… μη παρουσία των οπαδών του ΠΑΟ στις κερκίδες θα αποτελέσει ένα δείγμα γραφής και σε επίπεδο… προθέσεων. Ξαναλέμε ότι, οργανωμένοι και μη, έχουν «βάλει πλάτη» για την αγαπημένη τους ομάδα. Την έχουν στηρίξει όσο… δεν πάει, παρά την κόντρα με τη διοίκηση!

Με το momentum, όμως, να θέλει τον Παναθηναϊκό να υποδέχεται την ΑΕΚ μετά από «απώλεια» και την ανάγκη για αποτέλεσμα να είναι μεγάλη, ο κόσμος έχει μπροστά του μια μεγάλη ευκαιρία. Για να αποδείξει πως το «στις χαρές και τις λύπες μαζί» δεν είναι απλά ένα σύνθημα, αλλά… στάση ζωής! Και να είναι σίγουρος πως, η ομάδα του θα τον αποζημιώσει…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x